Kaikki kirjoittajan Mika Oja artikkelit

Yhdistyksen vuosikokouksen päätöksiä

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tänään 11.4.2016.

Kokouksessa

Hyväksyttiin toimintakertomus, tuloslaskelma ja tase vuodelta 2015. Myönnettiin tili- ja vastuuvapaus tilivelvollisille vuodelta 2015.

Hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016.

Valittiin yhdistyksen toimihenkilöiksi vuodelle 2016 seuraavasti;

  • puheenjohtajaksi Mika Oja Helsingistä,
  • hallitukseen uudelleen Sami Järvenpää Raumalta, Mira Salo Raumalta, Tuula Korppi Kuopiosta, Virve Valli Helsingistä, Satu Korpi Jyväskylästä, Heikki Suosivu Helsingistä  ja Oskari Rasi Turusta, sekä uutena Tuula Leskinen Kuopiosta. Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään keskiviikkona  13.4.2016.
  • toiminnatarkastajiksi Tarja Koivisto Porista ja Leena Korkka Raumalta.

Lisäksi valittiin yhdistyksen ehdokkaaksi Ammattiliitto Pron edustajiston vaaleihin Mika Oja

Onnittelut kaikille valituille!

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Ajankohtaiskoulutus 20.4.2016; Sijaisuuskorvaus

DNA:lla työskentelevien Ammattiliitto Pron jäsenten jäsenyhdistys DNA Toimihenkilöt Pro ry ja Ammattiliitto Pro järjestävät DNA:lla työskenteleville ammattiliiton jäsenille ajankohtaiskoulutuksen etäkoulutuksena aiheesta Sijaisuuskorvaus.

Päätimme laajentaa koulutusta siten, että kaikilla DNA:lla työskentelevillä toimihenkilöillä on mahdolisuus osallistua koulutukseen. Jos et ole jäsen, merkitse ilmoittautumislomakkeen kenttään jäsennumero 999999.

Koulutus tapahtuu omalla ajalla! Eli jos työpäivän päätteeksi osallistut koulutukseen, niin leimaa itsesi töistä ulos ennen koulutukseen menoa!

etäkoulutus

Ajankohtaiskoulutus

Aika:  keskiviikko 20.4.2016 kello 16.00 alkaen

Kesto: ½-1 tuntia

Kouluttaja: sopimusalavastaava Kari Tiainen, Ammattiliitto Pro

Kohderyhmä: kaikki DNA:lla tai sen tytäryhtiöissä työskentelevät Ammattiliitto Pron jäsenet (jäsenyhdistyksestä riippumatta)

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu koulutukseen täältä.

Koulutus järjestetään ensisijaisesti eri toimipaikoilla koulutukseen varatussa neuvotteluhuoneessa. Jos joku muu kuin oma varsinainen toimipaikka on koulutuksen aikana sinua lähempänä, voit osallistua koulutukseen lähimmässä haluamassasi toimipaikassa (merkitse se myös tällöin ilmoittautumislomakkeeseen)

Jos koulutus kiinnostaa, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta saapua paikanpäälle millekään toimipisteistämme, jossa koulutusta varten on varattu tila, koulutukseen voi osallistua mutkattomasti myös tietokoneella ja/tai puhelimitse. Muistathan tällöinkin ilmoittaa osallistumisestasi, niin saat ohjeet koulutukseen osallistumiseen. Nauhoitamme koulutuksen, ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua koulutukseen millään edellä mainituista tavoista, järjestämme jäsenille mahdollisuuden katsoa koulutuksen nauhoite myöhempänä ajankohtana.

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

DNA Toimihenkilöt Pro ry:n sääntömääräinen vuosikokous 11.4.2016

Kutsumme jäsenemme DNA Toimihenkilöt Pro ry jäsenyhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen maanantaina 11.4.2016 kello 18.15 alkaen.

vuosikokous

Merkitse ja varaa ajankohta jo kalenteriisi!

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat

Kokous järjestetään samanaikaisesti alla luetelluilla paikkakunnalla erikseen ilmoitettavissa paikoissa. Paikkakunnat ovat yhteydessä keskenään lync yhteydellä.

Helsinki, Käpylä
Helsinki, Ruoholahti
Hämeenlinna
Jyväskylä
Kuopio
Lappeenranta
Oulu
Rauma
Pori
Turku

Kokouksesta lähetetään vielä erillinen kutsu tarkempine kokouspaikkoineen sähköpostitse kaikille yhdistyksemme jäsenille, joiden sähköpostiosoitteet löytyvät jäsenrekisteristä.

Sähköpostitse lähetettävässä kutsussa on myös ohjeet kokoukseen osallistumiseen mikäli toimipaikallasi ei ole ollut mahdollisuutta järjestää tilaa.

Mikäli et saa erillistä kutsua kokoukseen tai sinulla on muuten kokoukseen liittyviä kysymyksiä ole meihin yhteydessä sähköpostitse hallitus(a)dnatoimihenkilot.fi

Tervetuloa!

DNA Toimihenkilöt Pro ry
hallitus

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Kesätyöpaikka haussa? Opiskelija, kokeile Pron uutta jäsenetua

Pron jäsenedut laajenevat jälleen – opiskelijoille räätälöity palvelu kokoaa työpaikat Pron verkkosivuille.

Uusi kesä-, harjoittelu- tai osa-aikatyöpaikka voi nyt löytyä Pron verkkosivuilta. Pääset tutkailemaan opiskelijoille sopivia työpaikkoja suurimmilta paikkakunnilta.

Avoimet työpaikat on räätälöity opiskelijoille Suomen suurimmasta työpaikanhakukoneesta Duunitori.fi-sivustosta. Sivuilla oli syksyllä 2014 noin 13 000 avointa työpaikkaa päivittäin ja noin 1,5 miljoonaa työpaikkailmoitusten lukijaa kuukaudessa.

Lue lisää

Kesätyöpaikka haussa? Opiskelija, kokeile Pron uutta jäsenetua | Ammattiliitto Pro Pron jäsenedut laajenevat jälleen – opiskelijoille räätälöity palvelu kokoaa työpaikat Pron verkkosivuille.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

DNA kokeilee etätyötä kuluttaja-asiakaspalvelussa | Ammattiliitto Pron uutiset

Hyvä me!

etätyö

Vuosi 2015 on ollut DNA:lla etätyökokeilujen aikaa ja nyt kokeilu on laajentunut myös asiakaspalvelutehtäviin. Palveluneuvoja kertoo, miten se toimii.

Kokeiluista käytäntöön

Vuosi 2015 on ollut DNA:lla etätyökokeilujen aikaa ja nyt kokeilu on laajentunut myös asiakaspalvelutehtäviin, kertoo toimihenkilöiden pääluottamusmies Mika Oja.

– Etätyöpäivät sovitaan yleensä erikseen ja niitä on päivä tai pari viikossa. Kaikkihan eivät käytä mahdollisuutta etätyöhön, vaikka se olisi olemassa. Ne, jotka ovat käyttäneet, ovat kokeneet etätyön positiivisena, Oja kertoo.

Yritysasiakaspalvelussa etätyöpilottia on päätetty jatkaa noin 80 henkilöä työllistävässä yritysasiakaspalvelussa vuoden 2016 loppuun. Etätyömalli sovitaan yritysasiakaspalvelussa aina vuodeksi kerrallaan. Kuluttajapuolen teknisessä tuessa ja kuluttajaliiketoiminnan asiakaspalvelun palveluasiantuntijoilla etätyömalli on otettu pilotin jälkeen käyttöön ja se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Lue koko juttu Pron sivuilta.

 

DNA kokeilee etätyötä kuluttaja-asiakaspalvelussa | Ammattiliitto Pro Vuosi 2015 on ollut DNA:lla etätyökokeilujen aikaa ja nyt kokeilu on laajentunut myös asiakaspalvelutehtäviin. Palveluneuvoja kertoo, miten se toimii.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Vuosilomakoulutus -lomaile lain ja säädösten mukaan

Ammattiliitto Pro:n koulutusta jäsenille!

loma

Tule mukaan koulutusiltaamme kuuntelemaan miten vuosiloma ansaitaan, miten loma-ajan palkka ja lomaraha lasketaan. Mitä tapahtuu kun työnantaja siirtää lomaasi?

Koulutusiltamme alkavat klo 17.30 ja kestävät noin kolme tuntia. Tilaisuuden alussa tarjoillaan iltapalaa klo 17.00. Koulutus on ilmainen ja on tarkoitettu Pron jäsenille. Ilmoittaudu sähköisesti liiton sivuilta Proplussan kautta. Lisätietoja: koulutus@proliitto.fi

Koulutuspäivämäärät ja paikkakunnat, katso listasta oma paikkakuntasi

7.4.                      Vantaa
11.4.                   Mikkeli
12.4.                   Joensuu
12.4.                   Jyväskylä
14.4.                   Kouvola
14.4.                   Kuopio
14.4.                   Turku
18.4.                   Oulu
19.4.                   Helsinki
19.4.                   Tampere
19.4.                   Pori

Ilmoittaudu Proplussan kautta – tervetuloa!
proplus

Lisätietoja: koulutus@proliitto.fi
www.proliitto.fi

Tervetuloa opiskelemaan!

Ilmoittautumisohje koulutuksiin: Kirjaudu Proplussaan/ klikkaa oikeassa reunassa olevaa laatikkoa/proplus koulutus ja tapahtumat/ klikkaa laatikkoa jäsenille/ sivulle aukeaa listaus koulutuksista aikajärjestyksessä, josta pääset valitsemaan ja ilmoittautumaan
haluamaasi  koulutukseen.

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Sovitaanko paikallisesti?

sovitaanko paikallisesti

Paikallinen sopiminen toimii, jos neuvotteluosapuolet ovat tasavahvoja. Ja minimiehdot pitää edelleenkin määritellä työehtosopimuksissa.

Kun paikallisen sopimisen kulttuuri on saatu aikaan, siitä tulee työn sujuvoittamista helpottava toimintatapa. DNA:ssa on alettu sopia paikallisesti työntekijöille tärkeistä pienistäkin asioista.

Lue lisää paikallisesta sopimisesta ja paikallisesta sopimisesta DNA:lla uusimmasta Pro-lehdestä!

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Kuka ehdolle Pron edustajistoon?

Prolaiset äänestävät Pron edustajistoon sata päättäjää elokuussa. Yhdistykset ja valitsijayhdistykset alkavat etsiä ehdokkaita. Millaisia ehdokkaita etsitään?

pron-edustajisto-2014

Prolaiset äänestävät elokuussa sata edustajaa Pron päättäjiksi ja määräämään liiton suunnan. Nyt on aika löytää ehdokkaat. Millaisia henkilöitä etsitään?

– Haussa on jäsenistön näköinen edustajisto. Monipuolinen näkemys ja kokemustausta ovat rikkaus päätöksenteossa. Aktiivisen jäsenen, jolla on halu kehittää liiton toimintaa ja vaikuttaa tulevaisuuteen, kannattaa asettua ehdolle, kertoo edustajiston puheenjohtaja Osmo Salo.

Ehdokkaita edustajistovaaleihin voivat asettaa Pron yhdistykset ja valitsijayhdistykset. Pro lähettää yhdistyksille tarkemmat ehdokasasetteluohjeet sähköpostilla helmikuun lopussa. Ehdokasasettelulomake toimitetaan liittoon viimeistään 2. toukokuuta.

Kaikki voivat tutustua materiaaliin Proplussan Ammattiliitto Pro -ryhmässä maaliskuun alusta alkaen.

Mitä edustajisto tekee?

Edustajisto vahvistaa Pron toimintalinjat, valitsee liiton puheenjohtajan ja valvoo hallituksen toimintaa. Se vahvistaa muun muassa liiton tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden vastuuvelvollisille. Lisäksi se päättää äänestys- ja vaalijärjestyksestä, jäsenmaksusta ja jäsenyhdistyksille palautettavasta jäsenmaksuosuudesta.

Pron sääntöjen mukaan edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, tarvittaessa useammin.

Kuka ehdolle Pron edustajistoon? | Ammattiliitto Pro Prolaiset äänestävät Pron edustajistoon sata päättäjää elokuussa. Yhdistykset ja valitsijayhdistykset asettavat vaalehin ehdokkaansa. Millaisen?

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

ICT: Nyt selkiytetään vuokratyön pelisäännöt

Shell Aviation Finland Oy tuomittiin viime viikolla työehtosopimuksen vastaisesta vuokratyövoiman käytöstä. Merkittävä tuomio vaikuttaa myös ICT-alan työehtosopimuksen määräyksiin ulkopuolisen työvoiman käytöstä.

 

ICT: Nyt selkiytetään vuokratyön pelisäännöt | Ammattiliitto Pro Shell Aviation Finland Oy tuomittiin viime viikolla työehtosopimuksen vastaisesta vuokratyövoiman käytöstä. Merkittävä tuomio vaikuttaa myös ICT-alalla.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Oletteko miettineet? – Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin

#ICTviikot

Äkillinen sairastapaus perhepiirissä on erityisesti lapsiperheille tuttua. Työlainsäädäntö turvaa sen, että töistä saa jäädä kotiin, esimerkiksi järjestämään lastenhoitoa. Palkanmaksuvelvollisuutta työnantajalla ei kuitenkaan lain mukaan ole.

Ict-alalla on sovittu, että lyhyt tilapäinen loma on palkallista ja tämä koskee myös sopimuksen piirissä olevia vuokratyöntekijöitä.

Lue lisää

Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin | Ammattiliitto Pro Mikä on tessi ja miten se eroaa laista? ICT-alalla tessiä noudatetaan myös vuokratyöntekijöiden työsuhteen ehtoihin.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr