Aihearkisto: Pron uutiset

Pron edustajistovaali alkaa

edustajistovaali_pp-mainos

Pro Uutiset

Prolaiset valitsevat sata varsinaista jäsentä ja varajäsenet Pron edustajistoon neljän vuoden toimikaudelle 2016-2020.  Edustajisto on liiton tärkein päättäjä. Edustajisto valitsee Pron puheenjohtajan sekä linjaa, mitä liitto tekee ja mihin suuntaa liittoa kehitetään.

Vaalikirjeet postitetaan tänään äänioikeutetuille Pron jäsenille. Äänestysohjeet ja -tunnukset löytyvät kirjeestä.

Yhdistyksestämme ehdolla Ammattiliitto Pron edustajistoon on yhdistyksemme puheenjohtaja ja DNA konsernin pääluottamusmies Mika Oja. Lue lisää.

Kaikki ehdokkaat löydät vaalikoneesta.

Lue lisää Pron verkkosivuilta:

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

ICT-alan neuvottelut umpikujassa

Neuvottelujen jumituksen syynä on kiista vuokratyöntekijöitä koskevista määräyksistä. Pro edellyttää, että vuokratyöntekijöiden asemaa ICT-alalla parannetaan suhteessa vakinaiseen työvoimaan EU-tuomioistuimen ratkaisun mukaan, sanoo ICT- ja viestintäsektorin johtaja Anssi Vuorio Ammattiliitto Prosta.

ICT-alalla neuvotellaan vielä työllisyys- ja kasvusopimuksesta (tyka). Näitä neuvotteluja jumittaa vuokratyötä koskeva erimielisyys.

– Kun työllisyys- ja kasvusopimusneuvottelut on saatu päätökseen, Pro on valmis aloittamaan kilpailukykysopimusneuvottelut, kertoo ICT- ja viestintäsektorin johtaja Anssi Vuorio Ammattiliitto Prosta.

Alalla työskentelee lähes 15 000 toimihenkilöä, joiden työnantajia ovat Elisa, Sonera ja DNA sekä näiden yritysten alihankkijat ja muut ict-alan yritykset.

Lue lisää Pron sivuilta

ICT-alan neuvottelut umpikujassa | Ammattiliitto Pro ICT-alan kiky jumissa. Kysymys on työehtosopimuksen vuokratyöntekijöitä koskevista määräyksistä, sanoo ICT- ja viestintäsektorin johtaja Anssi Vuorio.

ja katso Pro-TV:stä asiaan liittyvä haastattelu

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Pro tempaisi työpaikoilla eri puolilla pääkaupunkiseutua

Pro oli näyttävästi esillä tänään 18.5 myös DNA-talolla Helsingin Metsälässä. Kävijöitä oli reilusti ja myös suuri joukko DNA:n luottamusmiehiä.

pro tempaus1

Kävijöille Pro tarjosi tietoa, asiantuntija-apua, suklaapusut ja arvonnan palkinnoiksi risteilylahjakortteja. Yhdistyksemme tarjosi kävijöille lisäksi mehut ja tuoretta pullaa, sekä arvontaan kaksi leffalippupakettia kera herkkulippujen.

Arvonta on suoritettu ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti voitosta. Onnea kaikille voittajille!

Kiitokset kaikille järjestelyissä muka olleilla ja kaikille tapahtumaan osallistujille!

 

Pro tempaisi – paikallinen sopiminen puhutti | Ammattiliitto Pro Paikallinen sopiminen puhututti keskiviikkona pääkaupunkiseudun työpaikoilla. Lähes sata Ammattiliitto Pron työntekijää tapasi 22 työpaikalla jäseniä.

Kuvia DNA-talon tapahtumasta:

Kuvia tapahtumista eri puolilta pääkaupunkiseutua löydät Ammattiliitto Pron Facebook sivuilta.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Kesätyöpaikka haussa? Opiskelija, kokeile Pron uutta jäsenetua

Pron jäsenedut laajenevat jälleen – opiskelijoille räätälöity palvelu kokoaa työpaikat Pron verkkosivuille.

Uusi kesä-, harjoittelu- tai osa-aikatyöpaikka voi nyt löytyä Pron verkkosivuilta. Pääset tutkailemaan opiskelijoille sopivia työpaikkoja suurimmilta paikkakunnilta.

Avoimet työpaikat on räätälöity opiskelijoille Suomen suurimmasta työpaikanhakukoneesta Duunitori.fi-sivustosta. Sivuilla oli syksyllä 2014 noin 13 000 avointa työpaikkaa päivittäin ja noin 1,5 miljoonaa työpaikkailmoitusten lukijaa kuukaudessa.

Lue lisää

Kesätyöpaikka haussa? Opiskelija, kokeile Pron uutta jäsenetua | Ammattiliitto Pro Pron jäsenedut laajenevat jälleen – opiskelijoille räätälöity palvelu kokoaa työpaikat Pron verkkosivuille.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

DNA kokeilee etätyötä kuluttaja-asiakaspalvelussa | Ammattiliitto Pron uutiset

Hyvä me!

etätyö

Vuosi 2015 on ollut DNA:lla etätyökokeilujen aikaa ja nyt kokeilu on laajentunut myös asiakaspalvelutehtäviin. Palveluneuvoja kertoo, miten se toimii.

Kokeiluista käytäntöön

Vuosi 2015 on ollut DNA:lla etätyökokeilujen aikaa ja nyt kokeilu on laajentunut myös asiakaspalvelutehtäviin, kertoo toimihenkilöiden pääluottamusmies Mika Oja.

– Etätyöpäivät sovitaan yleensä erikseen ja niitä on päivä tai pari viikossa. Kaikkihan eivät käytä mahdollisuutta etätyöhön, vaikka se olisi olemassa. Ne, jotka ovat käyttäneet, ovat kokeneet etätyön positiivisena, Oja kertoo.

Yritysasiakaspalvelussa etätyöpilottia on päätetty jatkaa noin 80 henkilöä työllistävässä yritysasiakaspalvelussa vuoden 2016 loppuun. Etätyömalli sovitaan yritysasiakaspalvelussa aina vuodeksi kerrallaan. Kuluttajapuolen teknisessä tuessa ja kuluttajaliiketoiminnan asiakaspalvelun palveluasiantuntijoilla etätyömalli on otettu pilotin jälkeen käyttöön ja se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Lue koko juttu Pron sivuilta.

 

DNA kokeilee etätyötä kuluttaja-asiakaspalvelussa | Ammattiliitto Pro Vuosi 2015 on ollut DNA:lla etätyökokeilujen aikaa ja nyt kokeilu on laajentunut myös asiakaspalvelutehtäviin. Palveluneuvoja kertoo, miten se toimii.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Sovitaanko paikallisesti?

sovitaanko paikallisesti

Paikallinen sopiminen toimii, jos neuvotteluosapuolet ovat tasavahvoja. Ja minimiehdot pitää edelleenkin määritellä työehtosopimuksissa.

Kun paikallisen sopimisen kulttuuri on saatu aikaan, siitä tulee työn sujuvoittamista helpottava toimintatapa. DNA:ssa on alettu sopia paikallisesti työntekijöille tärkeistä pienistäkin asioista.

Lue lisää paikallisesta sopimisesta ja paikallisesta sopimisesta DNA:lla uusimmasta Pro-lehdestä!

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

ICT: Nyt selkiytetään vuokratyön pelisäännöt

Shell Aviation Finland Oy tuomittiin viime viikolla työehtosopimuksen vastaisesta vuokratyövoiman käytöstä. Merkittävä tuomio vaikuttaa myös ICT-alan työehtosopimuksen määräyksiin ulkopuolisen työvoiman käytöstä.

 

ICT: Nyt selkiytetään vuokratyön pelisäännöt | Ammattiliitto Pro Shell Aviation Finland Oy tuomittiin viime viikolla työehtosopimuksen vastaisesta vuokratyövoiman käytöstä. Merkittävä tuomio vaikuttaa myös ICT-alalla.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Oletteko miettineet? – Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin

#ICTviikot

Äkillinen sairastapaus perhepiirissä on erityisesti lapsiperheille tuttua. Työlainsäädäntö turvaa sen, että töistä saa jäädä kotiin, esimerkiksi järjestämään lastenhoitoa. Palkanmaksuvelvollisuutta työnantajalla ei kuitenkaan lain mukaan ole.

Ict-alalla on sovittu, että lyhyt tilapäinen loma on palkallista ja tämä koskee myös sopimuksen piirissä olevia vuokratyöntekijöitä.

Lue lisää

Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin | Ammattiliitto Pro Mikä on tessi ja miten se eroaa laista? ICT-alalla tessiä noudatetaan myös vuokratyöntekijöiden työsuhteen ehtoihin.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr