Sivuhuomautukset

Oletteko miettineet? – Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin

#ICTviikot

Äkillinen sairastapaus perhepiirissä on erityisesti lapsiperheille tuttua. Työlainsäädäntö turvaa sen, että töistä saa jäädä kotiin, esimerkiksi järjestämään lastenhoitoa. Palkanmaksuvelvollisuutta työnantajalla ei kuitenkaan lain mukaan ole.

Ict-alalla on sovittu, että lyhyt tilapäinen loma on palkallista ja tämä koskee myös sopimuksen piirissä olevia vuokratyöntekijöitä.

Lue lisää

Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin | Ammattiliitto Pro Mikä on tessi ja miten se eroaa laista? ICT-alalla tessiä noudatetaan myös vuokratyöntekijöiden työsuhteen ehtoihin.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Liity jäseneksi, se kannattaa!

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Ajankohtaiskoulutus 11.2.2016; Kehityskeskustelut – ilmoittautuminen on päättynyt

DNA:lla työskentelevien Ammattiliitto Pron jäsenten jäsenyhdistys DNA Toimihenkilöt Pro ry ja Ammattiliitto Pro järjestävät ammattiliiton jäsenille ajankohtaiskoulutuksen etäkoulutuksena aiheesta Kehityskeskustelut.

Koulutus tapahtuu omalla ajalla! Eli jos työpäivän päätteeksi osallistut koulutukseen, niin leimaa itsesi töistä ulos ennen koulutukseen menoa!

koulutus

Ajankohtaiskoulutus

Aika:  torstai 11.2.2016 kello 16.00 alkaen

Kesto: ½-1 tuntia

Kouluttaja: sopimusala-asiamies Heidi Suntinen Ammattiliitto Pro

Kohderyhmä: kaikki DNA:lla tai sen tytäryhtiöissä työskentelevät Ammattiliitto Pron jäsenet (jäsenyhdistyksestä riippumatta)

Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen on päättynyt

Koulutus järjestetään ensisijaisesti eri toimipaikoilla koulutukseen varatussa neuvotteluhuoneessa. Jos joku muu kuin oma varsinainen toimipaikka on koulutuksen aikana sinua lähempänä, voit osallistua koulutukseen lähimmässä haluamassasi toimipaikassa (merkitse se myös tällöin ilmoittautumislomakkeeseen)

Jos koulutus kiinnostaa, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta saapua paikanpäälle millekään toimipisteistämme, jossa koulutusta varten on varattu tila, koulutukseen voi osallistua mutkattomasti myös tietokoneella ja/tai puhelimitse. Muistathan tällöinkin ilmoittaa osallistumisestasi, niin saat ohjeet koulutukseen osallistumiseen. Nauhoitamme koulutuksen, ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua koulutukseen millään edellä mainituista tavoista, järjestämme jäsenille mahdollisuuden katsoa koulutuksen nauhoite myöhempänä ajankohtana.

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

30.1.2016 Mindfulness-tietoisuustaidot (kurssi)

Mindfulness-tietoisuustaidot (kurssi) 30.1.2016

mindfulness

Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry järjestää yhteistyössä Dna Toimihenkilöt Pro ry:n kanssa jäsenilleen kurssin mindfulness-tietoisuustaidot. Kouluttajana toimii Ari-Pekka Skarp Oulun Mindfulness ry:stä

Paikka: Hotelli Scandic, Saaristonkatu 4, 90100 Oulu
Aika: lauantai 30.1.2016 klo 10.00-15.00

Osallistujilla mahdollisuus nauttia maksuton aamupala 9.00-10.00 ravintola Torillassa. Mikäli sinulla on erityisruokavalio, ilmoitathan sen etukäteen.

Ilmoittautumiset 18.1.2016 mennessä. Mukaan mahtuu 30 yhdistyksiemme jäsentä ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Koulutus on jäsenille maksuton. Ilmoittautumiset täältä ja lisätietoa www.ost.fi -sivuilla kohdassa Ajankohtaista.

MITÄ OVAT MINDFULNESS -TIETOISUUSTAIDOT?

Meillä ihmisillä on taipumus murehtia menneitä ja olla huolissaan tulevasta sen sijaan, että eläisimme pelkästään tätä hetkeä. Samoin olemme taipuvaisia tulkitsemaan asioita aina samalla tavalla. Tietoisuus- ja läsnäolotaidoilla tarkoitetaan keskittymistä kulloinkin meneillään olevan hetken kokemiseen, havainnointiin ja hyväksymiseen.

Mindfulness tai tietoisuustaidot on tunnettu jo tuhansia vuosia itämaisessa meditaatioperinteessä. Niiden länsimainen soveltaminen lähti laajemmin liikkeelle 1970-luvulta, kun amerikkalainen Jon Kabat Zinn alkoi ohjata tietoisuustaitoihin perustuvaa stressinhallinta ohjelmaa kroonisesti sairaille ja kipupotilaille. Tätä ohjelmaa on tutkittu paljon, ja tulokset ovat erittäin hyviä.

Mindfulness voi olla avuksi masennuksen, ahdistuksen, stressin ja kivun lievittämisessä, mutta se voi myös olla avain onnellisempaan, rennompaan ja tietoisempaan elämään. On jopa havaittu että näiden taitojen säännöllinen harjoittaminen tukee fyysistä terveyttä ja immuunipuolustusjärjestelmää. Myös lapset ja nuoret ovat hyötyneet harjoituksista ja saavat niistä apua keskittymiseen, rauhoittumiseen ja oppimiseen.

MITÄ HYÖTYÄ ON TIETOISUUSTAIDOISTA?

Mindfulness – hyväksyvä tietoinen läsnäolo – on sekä ajankohtainen että perinteinen tapa harjoittaa tietoisuutta, huomionkiinnittämistä ja hetkessä olemista. Kaikenikäiset hyötyvät tietoisuustaidoista: mielen tyynnyttäminen ja kokemusten utelias ja hyväksyvä havainnointi eivät ainoastaan alenna stressiä, vaan auttavat myös tarkkaavaisuuden hallinnassa ja tunteiden säätelyssä. Muita usein havaittuja vaikutuksia ovat:

  • Luovuuden ja positiivisten tuntemusten lisääntyminen
  • Oppimiskyvyn ja muistin paraneminen
  • Sosiaalisten taitojen ja itsetunnon vahvistuminen
Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry
ost.fi
FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Etäkoulutus pilotti kaikille DNA:n toimihenkilöille 7.12.2015

Olemme suunnitelleet yhteistyössä Ammattiliitto Pron Turun aluetoimiston kanssa koulutuspilotin, Joka on tarkoitettu kaikille DNA:lla työskenteleville toimihenkilöille. Koulutuksessa kokeillaan uudenlaista tapaa järjestää ammattiliiton ajankohtaiskoulutusta etäkoulutuksena.

Aivan oikein, koulutusta varten ei tarvitse välttämättä matkustaa pitkää matkaa koulutuspaikalle vaan koulutukseen voi osallistua työpäivän päätteeksi helposti toimipaikalla siihen varatussa tilassa, kotona, mökillä – mutkattomasti siellä missä jokaiselle parhaiten sopii.

Kokeilemme siis lyhyen täsmäkoulutuksen järjestämistä DNA:n toimintatavan mukaisesti, mutkattomasti ja paikasta riippumattomasti.

Koulutus järjestetään maanantaina 7.12.2015 kello 16.00 alkaen. Koulutus kestää noin puoli tuntia. Pilottikoulutukseen voivat poikkeuksellisesti osallistua kaikki DNA:lla työskentelevät toimihenkilöt jäsenyydestä riippumatta.

Pilottikoulutuksen aiheena on Ammattiliitto Pron jäsenedut.

Koulutus järjestetäänn ensisijaisesti eri toimipaikoilla koulutukseen varatussa neuvotteluhuoneessa, jonne varataan myös pientä välipalaa. Tämän vuoksi muista ilmoittaa koulutukseen osallistumisestasi sähköpostiisi lähiaikoina saapuvan kutsun ohjeiden mukaisesti tai alempana olevasta ilmoittautumislinkistä. Näin tiedämme varata riittävän määrän purtavaa.

Jos koulutus kiinnostaa, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta saapua paikanpäälle millekään toimipisteistämme, jossa koulutusta varten on varattu tila, koulutukseen voi osallistua mutkattomasti myös tietokoneella ja/tai puhelimitse. Muistathan tällöinkin ilmoittaa osallistumisestasi, niin saat ohjeet koulutukseen osallistumiseen.

Tiedotamme koulutuksesta DNA:lla työskenteleviä toimihenkilöitä tarkemmin sisäisesti ja kerromme sivuillamme koulutuksen jälkeen kokemuksia etäkoulutuksesta.

Saatujen palautteiden perusteella pohdimme mahdollisuutta jatkaa ajankohtaisten asioiden kouluttamista etäkoulutuksena yhdistyksemme jäsenille.

Voit jo nyt ilmoittaa lähimmälle luottamusmiehelle halukkuudestasi osallistua kyseiseen koulutukseen. Tai ilmoittautua siihen täältä.

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Edunvalvonta- ja jäsentapahtuma Turussa 12.11.2015

Yhdistyksemme järjestää yhdessä Ammattiliitto Pron kanssa edunvalvonta- ja jäsentapahtuman Ammattiliitto Pron aluekeskukseen Turussa (Yliopistonkatu 13b) torstaina 12.11.2015 kello 17.30-19.30 välisenä aikana

Tapahtuman aikana liittyneille jäsenille ja suosittelijoille on tarjolla extraetuja liiton jäsenhankintakampanjan lisäksi. Seuraa toimipaikkakohtaista tiedottamista.

Samalla voit tulla keskustelemaan ja/tai kysymään mieltä askarruttavista työsuhteeseen liittyvistä asioista.

Nähdään torstaina Pron Turun aluekeskuksessa!

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr