Sivuhuomautukset

Oletteko miettineet? – Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin

#ICTviikot

Äkillinen sairastapaus perhepiirissä on erityisesti lapsiperheille tuttua. Työlainsäädäntö turvaa sen, että töistä saa jäädä kotiin, esimerkiksi järjestämään lastenhoitoa. Palkanmaksuvelvollisuutta työnantajalla ei kuitenkaan lain mukaan ole.

Ict-alalla on sovittu, että lyhyt tilapäinen loma on palkallista ja tämä koskee myös sopimuksen piirissä olevia vuokratyöntekijöitä.

Lue lisää

Työehtosopimus suojaa vuokratyöntekijääkin | Ammattiliitto Pro Mikä on tessi ja miten se eroaa laista? ICT-alalla tessiä noudatetaan myös vuokratyöntekijöiden työsuhteen ehtoihin.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Liity jäseneksi, se kannattaa!

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Ajankohtaiskoulutus 11.2.2016; Kehityskeskustelut – ilmoittautuminen on päättynyt

DNA:lla työskentelevien Ammattiliitto Pron jäsenten jäsenyhdistys DNA Toimihenkilöt Pro ry ja Ammattiliitto Pro järjestävät ammattiliiton jäsenille ajankohtaiskoulutuksen etäkoulutuksena aiheesta Kehityskeskustelut.

Koulutus tapahtuu omalla ajalla! Eli jos työpäivän päätteeksi osallistut koulutukseen, niin leimaa itsesi töistä ulos ennen koulutukseen menoa!

koulutus

Ajankohtaiskoulutus

Aika:  torstai 11.2.2016 kello 16.00 alkaen

Kesto: ½-1 tuntia

Kouluttaja: sopimusala-asiamies Heidi Suntinen Ammattiliitto Pro

Kohderyhmä: kaikki DNA:lla tai sen tytäryhtiöissä työskentelevät Ammattiliitto Pron jäsenet (jäsenyhdistyksestä riippumatta)

Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen on päättynyt

Koulutus järjestetään ensisijaisesti eri toimipaikoilla koulutukseen varatussa neuvotteluhuoneessa. Jos joku muu kuin oma varsinainen toimipaikka on koulutuksen aikana sinua lähempänä, voit osallistua koulutukseen lähimmässä haluamassasi toimipaikassa (merkitse se myös tällöin ilmoittautumislomakkeeseen)

Jos koulutus kiinnostaa, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta saapua paikanpäälle millekään toimipisteistämme, jossa koulutusta varten on varattu tila, koulutukseen voi osallistua mutkattomasti myös tietokoneella ja/tai puhelimitse. Muistathan tällöinkin ilmoittaa osallistumisestasi, niin saat ohjeet koulutukseen osallistumiseen. Nauhoitamme koulutuksen, ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua koulutukseen millään edellä mainituista tavoista, järjestämme jäsenille mahdollisuuden katsoa koulutuksen nauhoite myöhempänä ajankohtana.

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

Kaveri kans! -jäsenhankintakilpailun lahjakortit postiin

Suureen suosioon nousseen Kaveri kans! -kampanjan lahjakorttien postitus alkoi tällä viikolla. Kaveri saa työelämän täyskaskon eli Pron jäsenyyden – jäsenhankkija saa lahjakortin. Molemmat voittavat!

 

Kaveri kans! -jäsenhankintakilpailun lahjakortit postiin | Ammattiliitto Pro Järjestöasiantuntija Mari Tuononen on tällä viikolla aloittanut lahjakorttien postituksen.

 

FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr

30.1.2016 Mindfulness-tietoisuustaidot (kurssi)

Mindfulness-tietoisuustaidot (kurssi) 30.1.2016

mindfulness

Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry järjestää yhteistyössä Dna Toimihenkilöt Pro ry:n kanssa jäsenilleen kurssin mindfulness-tietoisuustaidot. Kouluttajana toimii Ari-Pekka Skarp Oulun Mindfulness ry:stä

Paikka: Hotelli Scandic, Saaristonkatu 4, 90100 Oulu
Aika: lauantai 30.1.2016 klo 10.00-15.00

Osallistujilla mahdollisuus nauttia maksuton aamupala 9.00-10.00 ravintola Torillassa. Mikäli sinulla on erityisruokavalio, ilmoitathan sen etukäteen.

Ilmoittautumiset 18.1.2016 mennessä. Mukaan mahtuu 30 yhdistyksiemme jäsentä ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Koulutus on jäsenille maksuton. Ilmoittautumiset täältä ja lisätietoa www.ost.fi -sivuilla kohdassa Ajankohtaista.

MITÄ OVAT MINDFULNESS -TIETOISUUSTAIDOT?

Meillä ihmisillä on taipumus murehtia menneitä ja olla huolissaan tulevasta sen sijaan, että eläisimme pelkästään tätä hetkeä. Samoin olemme taipuvaisia tulkitsemaan asioita aina samalla tavalla. Tietoisuus- ja läsnäolotaidoilla tarkoitetaan keskittymistä kulloinkin meneillään olevan hetken kokemiseen, havainnointiin ja hyväksymiseen.

Mindfulness tai tietoisuustaidot on tunnettu jo tuhansia vuosia itämaisessa meditaatioperinteessä. Niiden länsimainen soveltaminen lähti laajemmin liikkeelle 1970-luvulta, kun amerikkalainen Jon Kabat Zinn alkoi ohjata tietoisuustaitoihin perustuvaa stressinhallinta ohjelmaa kroonisesti sairaille ja kipupotilaille. Tätä ohjelmaa on tutkittu paljon, ja tulokset ovat erittäin hyviä.

Mindfulness voi olla avuksi masennuksen, ahdistuksen, stressin ja kivun lievittämisessä, mutta se voi myös olla avain onnellisempaan, rennompaan ja tietoisempaan elämään. On jopa havaittu että näiden taitojen säännöllinen harjoittaminen tukee fyysistä terveyttä ja immuunipuolustusjärjestelmää. Myös lapset ja nuoret ovat hyötyneet harjoituksista ja saavat niistä apua keskittymiseen, rauhoittumiseen ja oppimiseen.

MITÄ HYÖTYÄ ON TIETOISUUSTAIDOISTA?

Mindfulness – hyväksyvä tietoinen läsnäolo – on sekä ajankohtainen että perinteinen tapa harjoittaa tietoisuutta, huomionkiinnittämistä ja hetkessä olemista. Kaikenikäiset hyötyvät tietoisuustaidoista: mielen tyynnyttäminen ja kokemusten utelias ja hyväksyvä havainnointi eivät ainoastaan alenna stressiä, vaan auttavat myös tarkkaavaisuuden hallinnassa ja tunteiden säätelyssä. Muita usein havaittuja vaikutuksia ovat:

  • Luovuuden ja positiivisten tuntemusten lisääntyminen
  • Oppimiskyvyn ja muistin paraneminen
  • Sosiaalisten taitojen ja itsetunnon vahvistuminen
Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry
ost.fi
FacebooktwitterlinkedintumblrFacebooktwitterlinkedintumblr